Den stigende mængde regn gør vejene ekstra usikre at køre på, da almindelig asfalt ikke kan dræne vandet væk fra vejen. Det kan permeabel asfalt derimod. Og med fejning 1-2 gange om året har trafikanterne en sikrere vej at færdes på.

Permeabel asfalt er en belægning, der lader vandet sive gennem overfladen i stedet for at lægge sig ovenpå. Den kan derfor lægges fladt uden fald i siderne, hvilket er en fordel på for eksempel parkeringspladser og andre store pladser. Udover at øge trafiksikkerheden reducerer permeabel asfalt også støjen fra vejen.

Permeabel asfalt holder vejen tør
Med permeabel asfalt og regelmæssig rensning vil de områder, der er udsatte for oversvømmelser, undgå de store omkostninger, der er forbundet med de store mængder vand.

Specielt i byområder, hvor store arealer er belagt med asfalt, sten eller beton, har vandet ikke mulighed for at sive ned i jorden. I stedet lægger vandet sig på vejen eller skaber problemer i kloakkerne, der ikke er lavet til de kraftige mængder regn. Permeabel belægning vil til gengæld dræne vandet af vejen og aflaste kloakkerne.

Fejning øger trafiksikkerhed
Grundet åbningerne i belægningen fyldes den permeable asfalt efterhånden med støv og snavs. Derfor er det nødvendigt at rense belægningen regelmæssigt og helst 1-2 gange om året.

Stevns Miljø Service har maskinerne og erfaringen til at rense vejen, så den igen er sikker. Vi renser blandt andet permeabel asfalt i Billund, København og Roskilde, og vi kører over hele landet.

Se testrapporter på vores maskine herunder:
• Tysk test af BEAM S 9000 (gennemgang af den type maskine, Stevns Miljø Service ejer)
• Svensk test af BEAM S 14000 (samme type maskine som BEAM S 9000, blot lidt længere)

Se også en video af, hvordan maskinen arbejder her.

Skal vi også rense din belægning, så den igen er sikker?
Ring til Stevns Miljø Service på telefon 23 46 77 74 og få et uforpligtende tilbud på rensning af din permeable asfalt.