12 jun

Hurtig udrykning – til England

Nogle gange må vi rykke hurtigt ud til fejeopgaver, og i juni var det netop tilfældet. Vi blev ringet op en mandag af Colas, som vi laver en del opgaver for, og spurgt, om vi kunne tage med færgen til England samme aften. Der skulle ikke lang betænkningstid til for at acceptere opgaven.

Vi fik dog en dags tid ekstra i Danmark, da der ikke var plads på færgen mandag. Så onsdag gik turen først til Beam i Silkeborg for at få lavet nogle småting, og derefter kørte vi videre til Esbjerg, hvorfra færgen sejlede til England. Vi ankom til Immingam og havde blot ½ times kørsel til lufthavnen Humberside Airport.

Fejning på historisk sted
Lufthavnen er lille og minder lidt om Roskilde Lufthavn. Under krigen hed lufthavnen Kirmington, indtil den lukkede i 1953. I 1974 åbnede den igen med det nye navn. Oprindeligt blev lufthavnen brugt til at uddanne forskellige indsatser, og den var operativ under krigen fra 1942 til 1946.

I lufthavnen hænger der stadig en gammel klokke fra en af de første enheder, der lå i lufthavnen i 1942. Og lige uden for lufthavnen lå et af Englands største kalkbrud med kalkværk.

Da vi ankom, var Colas der til at tage imod, og vores opgave i lufthavnen var at feje landingsbanerne, da fejebilen i England var gået i stykker. Hver nat kørte vi fra kl. 21, når det sidste fly var landet, til kl. 5 om morgenen.

Fejning nødvendig før ny overflade
Fejningen var nødvendig, da Colas’ arbejdshold skulle sprøjte blandede kemikalier og sand ud over landingsbanerne. Og det krævede en rengjort belægning. Da tidsplanen var presset, ordnede vi først den ene ende, så Colas kunne komme til, og derefter ordnede vi den anden ende.

Da den nye overflade var lagt, blev der malet striber op, så stod det skarpt igen. Efter 10 dage med bilen som hjem, der var en smule crowded med tasker med videre, var det tid til at sætte kursen mod færgen og Danmark. Endnu en opgave klaret – og så endda med et stykke historie med hjem.

Andre nyheder