22 dec

Sidste tur i Stevns Kommune

Et efterår præget af storm og regn har krævet ekstra fejning af Stevns, og Stevns Miljø Service er glade for at have været med til at holde de stevnske veje rene.

Tredje og sidste gang fejning af hovedvejene på Stevns i denne omgang er netop overstået. I alt har Stevns Miljø Service taget turen tre gange i 2015, og det har været en fornøjelse at nyde det stevnske landskab fra førerhuset af først vores lille Scandia-bil og senere fra vores store Volvo-lastbil.

De kraftige regnskyl og kraftig blæst og storm i efteråret har gjort vejene ekstra beskidte. Det har derfor taget meget tid at komme hele vejen rundt. Vejret har blandt andet medvirket til, at kloakriste flere steder har været dækket af skidt. Med fejningen af vejene har vi gjort vores til, at skidtet ikke stopper kloakkerne til.

Flere slidte ukrudtsbørster

Hårlev - fejning af vejkant

I Hårlev voksede ukrudtet støt med det skiftende vejr. Den rigtige mængde sol og regn har gjort det nemt for ukrudtet at skabe liv ved fortovskanterne. Det har betydet, at vi flere steder har fejet med ukrudtsbørsten på for at få ukrudtet væk. Og det har kostet flere ukrudtsbørster.

Ukrudtsfejningen har generelt været en nødvendighed med den varme sommer og det milde efterår, vi har haft. Det korn, landmændene kører med, spirer lystigt, og når det først sætter sig fast, ødelægger ukrudtet vejene. Med fejningen af ukrudt har vi sikret, at vejene holder længere.

Fandt en halv meter vej
Da vi startede på opgaven, havde vi ikke ventet at finde ekstra vej – men det var faktisk, hvad der skete på Baunebovej i Hårlev. Vi kunne se, at der var en forskel i vejbredden ved den tilstødende vej, og da vi begyndte at feje, gravede vi ikke mindre end en halv meter vej frem. Den skjulte vej var simpelthen dækket af græs fra græsslåning. Også kommunen blev noget overraskede over vores fund.

Vejkant i Hårlev før fejning

Vejkant før fejning

Hårlev - vejkant efter fejning

Vejkant i Hårlev efter fejning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vores tilbageblik på fejningen af Stevns Kommune i 2015 er, at vi har gjort en forskel på gadefejningen, og vi har fået god erfaring med fejning for kommunen. Det er bestemt en opgave, vi gerne løser igen.

Andre nyheder