10 feb

Rengøring af betondæk i Carlsbergbyen

Der er gang i byggeriet i Carlsbergbyen, og mange maskiner færdes hver dag på området. Det betyder skidt og snavs – og meget af det. Inden arbejdet med at lægge belægning begyndes, skal skidtet væk, og det står Stevns Miljø Service for.

I februar, marts og april er Stevns Miljø Service en del af arbejdet i Carlsbergbyen, da vi er med til at klargøre til belægningsarbejdet. Vi rengør nemlig belægningen til betondæk og permeabel asfalt.

Belægning i Carlsbergbyen før fejning

Belægning i Carlsbergbyen før fejning

Belægning i Carlsbergbyen efter fejning

Belægning i Carlsbergbyen efter fejning

 

 

 

 

 

 

Det øverste af parkeringskælderen består af et betondæk, hvori der er lavet huller. Herunder er en skål, der samler det nedbør, der ellers ville lægge sig på betondækket. Det fungerer derfor som et afløb, der dræner vandet væk.

Ovenpå betondækket skal efter rengøring lægges flere lag på, blandt andet stabil, og til sidst lægges fiberdug og permeabel asfalt på.

Fejning sikrer fri afledning af vand
Det smarte afvandingssystem betyder, at al nedbør bliver ledt hen til de skåle, der er placeret under betondækket. Men selve arbejdet gør, at der kommer skidt på overfladen, og det skal fejes væk, når overfladen skal lukkes.

Stevns Miljø Service fejer derfor betondækket, inden fiberdugen lægges på, så der derefter kan indrettes med jord eller belægning. Hvis hullerne i overfladen er stoppet med betonrester eller skidt efter de maskiner, der har kørt der, fungerer afvandingssystemet ikke optimalt.

Før fejning

Før fejning

Efter fejning

Efter fejning

 

 

 

 

 

 

Skal du også have fejet skidtet væk, før du kan lægge din belægning? Så kontakt Stevns Miljø Service på telefon 23 46 77 74.

Carlsbergbyen

Andre nyheder